מעשה כיעור אוסר לבעל הכהן?

שאלה:

שלום רב,

האם אשת כהן שנתייחדה עם גבר זר מרצונה או עשתה מעשה כיעור, אך ברור שלא היה מעשה אישות, נאסרת לבעלה הכהן? האם אשת כהן שונה בכך מאשת ישראלי? האם יש השפעה על ילדיה בעתיד עם בעלה ועל הייחוס שלהם?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם ברור שלא היה מעשה אינה אסורה לבעלה. רק כמובן שלא תמיד אנו יודעים אם היה מעשה או לא, ולכן כאשר יש עדי כיעור וקול שאכן היא זינתה עם פלוני, דנים הראשונים האם היא אסורה לבעלה או לא. אבל כאשר יש רק עדי כיעור אינה אסורה לבעלה. ובכל מקרה אני מבין שגם אין עדי כיעור, אלא האישה עצמה אומרת שהיה כיעור ולא יותר, אז ברור שאינה אסורה לבעלה. ובזה אין כמובן חילוק בין אשת ישראל לבין אשת כהן.

לגבי הילדים בעתיד, אפילו אילו היתה אסורה לבעלה ובכל זאת ממשיכה לחיות איתו, אינם ממזרים, משום שאיסור סוטה לבעלה זה לאו או עשה, ולא איסור כרת ולכן הילדים אינם ממזרים.

מקורות:

ראה שו"ע אבה"ע סי' יא. וראה עוד בבית מאיר סי' ו' סעי' יג שאין חילוק בזה בין אשת ישראל לבין אשת כהן.