לשוחח בטלפון תוך כדי כתיבת ספר תורה

שאלה:

האם מותר לסופר סת"ם לשוחח בטלפון בזמן כתיבת ספר תורה. ורק בזמן האזכרות להפסיק את השיחה ולקדש את השם?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין יש לנו כלל שכל העושה על דעת ראשונה הוא עושה, ולכן אם אמרת בתחילה לשם קדושת תפילין או ספר תורה וכדומה כל דבר לפי ענינו, הכתיבה נעשית על דעת זאת, גם אם היה הפסק או היסח הדעת באמצע, ראה בענין זה במשנה ברורה סי' יא ס"ק ה ובהרחבה בשבט הקהתי ח"ג סי' טז וח"ה סי' כד כל פרטי הדינים בזה. אולם, לכתחילה כתב מרן החיד"א בספרו לדוד אמת סי' יח אות טו, שיש להמנע מכל היסח הדעת, ואם הפסיק והסיח דעתו יאמר שוב לשם קדושת וכו', ונראה שכל שכן לפי דבריו שאין להסיח דעת תוך כדי הכתיבה עצמה, שבזה מאוד קרוב שהכתיבה תעשה באופן של מתעסק ללא מחשבה כלל שזה ודאי לא טוב וקרוב לפסול. לכן כדי שתהיה הכתיבה מהודרת נראה שיש להמנע מלשוחח בטלפון תוך כדי הכתיבה עצמה, זה גם יגרום שהאות תהיה פחות יפה, אלא יסיים שיחתו וימשיך בכתיבה.

בהצלחה רבה ויום נעים.