זיכוי הרבים לתשובה על גזל

שאלה:

שלום לרב המשיב.
אדם שבצעירותו גזל מאנשים ולאחר כמה שנים זכה לחזור בתשובה ואין לו ידע ממי גזל וכמה בדיוק גזל.
האם בכך שעסק בזיכוי הרבים כגון תרומות לארגונים הידועים בזיכוי הרבים והפצת עלוני שבת (בעלות שלדעתו ודאי מרובה ממה שגזל) האם נחשב לו שעשה תשובה?

ידוע שעל מנת לעשות תשובה על גזל כזה יש צורך בתשובה והשבת הגזל (זיכוי הרבים אם אינו יודע ממי גזל).
אותו אדם לא זוכר בברור בזיכרונו כי עשה תשובה על כך (הכוונה שממש אמר זאת בפיו היות ועברו שנים מאז חזר בתשובה) אך מניח שודאי חשב על כך והתחרט וגם עברו מאז כמה ימי כיפור מאז שחזר בתשובה (לפני שעסק בזיכוי הרבים)
האם באופן כזה נחשב לו שעשה תשובה על אותו הגזל? אם ישנה אפשרות שכן אשמח לדעת.

תשובה:

שלום וברכה,

גזלן שאינו יודע למי גזל, יעשה עם מעות הגזל צורכי רבים. וכתב בערוך השלחן שהקב"ה יעשה שהנגזל יהנה מהגזלה ויתוקן הגזל.

וברור שמחליט להשיב ולעשות אם המעות   צורכי ציבור נחשב גם לעשיית תשובה. ולא צריך לעשות שוב צורכי רבים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שסו סעיף ב. וערוך השלחן שם סעיף ג.