התרת נדרים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
במידה שקיבלתי על עצמי לקרוא כל יום קריאת שמע שעל המיטה מתוך סידור בישיבה [בעיקרון שמעתי לפני כמה שנים אני זוכר ששמעתי שיש מעלה בלקרוא את זה בסידור ודווקא בישיבה ואני לא זוכר אם קיבלתי או לא ואם אמרתי את זה בפה]
ולפני מספר חודשים נזכרתי האם אני יכול לצאת ידי חובה של הקבלה הזאתי במידה שבקריאת שמע של ערבית אני חושב לצאת ידי חובה של קריאת שמע של ערבית וגם קריאת שמע שעל המיטה וקורא את זה מתוך הסידור בזמן הזה?

תשובה:

שלום וברכה

אי אפשר לצאת ידי חובת קריאת שמע על המיטה בקריאת שמע בערבית, זה לא הזמן למצוה ואין בכך קיום, שהרי חכמים תיקנו שלא להסתפק בקריאה בבית הכנסת אלא לקרוא שוב על המיטה לפני שהולכים לישון. אם יש לך חשש שהיה כאן נדר, תעשה התרת נדרים. כל קבלה טובה חשוב להתנות שתהיה בלי נדר.

בהצלחה.