קוסקוס שלא נבדק ונמצאה בו תולעת אחת

שאלה:

שלום לרב
מה הדין בקוסקוס ביתי שספק נברר ובשלו אותו ועכשיו מצאו בו תולעת. מה דין שאר הגושים של הקוסקוס שאחרי הבישול? תודה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שכדאי להמנע מלאכול.

מקורות:

יש לנו שני כללים: האחד, מאכל שנמצאה בו תולעת אחת או שתים אינו נאסר עד שימצאו בו שלושה תולעים, ראה שו"ע סי' ק סעי' ד וש"ך סי' פד ס"ק לג. כמו כן, מאכל שחייב בדיקה, אם הוא לרוב נגוע ובישלו בלי לבדוק, אסור באכילה, אבל אם רק מצוי בו חרקים אבל אינו נגוע רוב פעמים, מותר בדיעבד, ראה רשב"א ח"א סי' קיג וחכמת אדם לח ה. קוסקוס אינו נגוע רוב הפעמים. אבל לכאורה בצירוף שתי החסרונות, גם מצויה בו נגיעות ולא נבדק, וגם כרגע מצאו בו תולעת, נראה שכדאי להמנע מלאכול.