לווה שהכניס את פירעון חוב לעיתון שבתוך תיבת הדואר

שאלה:

מי שחייב לי כסף, והוא אמר לי, שישים את הכסף בתיבת דואר שלי (שהיא סגורה ושמורה לגמרי) ואני הסכמתי. אחרי כמה שבועות הכניס לי את הכסף בתוך עיתון כדי שלא יראו אחרים את הכסף וינסו להוציא אותו משם. הוא לא הודיע לי שוב שמכניס את הכסף ואני כבן אדם שלא קורא עיתונים זרקתי את העיתון עם הכסף ישיר לפח. האם הוא צריך לשלם שוב או בגלל שהוא הודיע לי שיכניס את הכסף על אף שזה היה מלפני זמן מה, והוא הכניס את זה לתוך עיתון מבלי להודיע לי, יצא ידי חובתו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אמר ללווה הניח את המעות פלוני והפטר – נחשב לפרעון ופטור הלווה. אלא שבמקרה הנ"ל שסיכמו שיכניס לתיבה, אין הכוונה שיכניס לתוך עיתון, כיון שקיים חשש סביר שלא יראה את המעות בתוך העיתון, ולכן איו זה השבה, וחייב הלווה לפרוע שנית.

בהצלחה.