המתנה בין בשר בחלב, כשישן שינת קבע באמצע

שאלה:

שמעתי שהרב אלישיב הקל באכילת חלב אחרי אכילת עוף [ולא בשר] במידה והיה שינת קבע של 3 שעות בלילה.
האם זה נכון?
מצד מה הסיבה להקל?
האם דווקא 3 שעות?
האם שינת יום ארוכה מאד [שעתים ומשהו] לא מועילה?

תשובה:

שלום וברכה

כך הובא בספר אהל יעקב בשר בחלב עמ' רכד בשם הגרי"ש אלישיב, הוא מדבר שם על שנת לילה של שלוש שעות, אבל אולי מיקל בזה גם בשנת יום, המקור הוא מהר"א מטשכנוב שכך כתב, וכן הביא שיטה כזו בס' דעת קדושים מקדש מעט סי' פט ס"ק ב. למעשה הביא שם מהגר"ח קנייבסקי שלא נהגו להקל בזה, וכן הובא שם מקובץ בית לוי ח"ט בשם הגר"ש וואזנר להחמיר. הרעיון להקל הוא שהשינה גורמת לעיכול מהיר.