כתיבת סת"ם כשהאיזור מסביב לאותיות איננו מקבל דיו

שאלה:

שלום לכ"ת
קיימת טכנולוגיה היכולה לאטום את הקלף בחומר שאינו נראה או מורגש ומשאירה מקום לכתיבת סת"ם.
הכתיבה נעשית כתיקונה, אולם ללא שגיאות.
למיטב ידיעתי אין מניעה לעשות כן, האמנם אני טועה? החומר ניתן לגרוד,
אני לא דן לגבי שפיכת דיו שלסברת הרה"ג גרוס גבולות האות נעשית ע"י שפיכה ולא ע"י מעשה כתיבה, אלא כתיבה לכל דבר בתוך המרחב האותיות המקבל את הדיו.
בכבוד רב
שמואל רבר

תשובה:

שלום וברכה

להלן תשובתו של הגאון רבי מנחם יהודה גרוס שליט"א רב לשכת הקודש לכתיבת סת"ם.

ידוע הפולמוס בשנים האחרונות אודות כתיבת משי, שם יש בעצם כמה בעיות ולא רק ענין השפיכה ולא כתיבה, אלא מלבד זאת גם נמצא שהאדם הכותב אינו יוצר כלל את צורת האות. למשל: כאשר הוא בא לכתוב את האות ד', כיון שהוא אינו מדייק, מה שהוא עשה גג מרובע לד' כלל לא נקלט על הקלף, ומה שנקלט בעצם מבחינתו היה כמו ר', אלא שעל הקלף זה יהיה ד' כי החומר שנספג בקלף מנע מחלק מהדיו להקלט. נמצא שצורת האות ניתנה לא על ידי מעשה הכתיבה שלו אלא על ידי החומר. המעשה הזה חמור מחק תוכות, שם זה לפחות מתבצע על ידך…

אצרף לך במייל פרטי את מאמרו בענין זה.

יום טוב ומבורך.