לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה וכיצד מותר לקנות בשבת?

שאלה:

שלום לכבוד הרב החשוב
הייתי רוצה לדעת איזה דבר מותר "לקנות" בשבת
האם כל מוצר שחסר לי בשבת מותר לבקש מיהודי שיתן לי מחנותו, ובמשנה ברורה סי' ש"ז משמע שרק דבר מאכל מותר לקנות, אז הייתי רוצה לדעת היכן הוא הגבול מה נחשב לצורך שבת

תשובה:

שלום וברכה

כל צרכי השבת בכלל, שולחנות ספסלים תרופות ספרים, ראה בס' פסקי תשובות שם אות טז בהרחבה, שבכל אלו הביאו הפוסקים את הכללים המבוארים שם, שיאמר השאילני ולא הלוני וכו', אלא שדן שם בזמנינו שהרבה אנשים לא מקפידים גם בימי החול על חילוקי לשון אלו, ויכולים לבקש את הרכב בהלואה וכוס קמח בהשאלה… האם יש צורך להקפיד, ומביא לחומרא, שאדם כזה לא יאמר אף אחד משתי לשונות אלו, אלא יאמר תן לי… וייסד דבריו על הכף החיים שם ס"ק פג.

יום נעים.