בונוס לחבר מביא חבר – ושניים הביאו את אותו חבר

שאלה:

שלום,

במקום העבודה של אשתי, יש נוהל, שבו מי שממליץ על עובדת מתאימה, מקבל בונוס של "חבר מביא חבר".
לאחרונה חיפשו עובדת עם נסיון, ואשתי שלחה קורות חיים של אחותה שהיא עובדת מתאימה אך ללא נסיון.
בתוך כך אשתי סיפרה לעובדת נוספת שיש לה השפעה על מקבלי ההחלטות, על אחותה ועל כך שהיא עשויה להתאים גם ללא נסיון, והאחות התקבלה לעבודה.
השאלה היא לגבי הבונוס, שלפי הנוהל אשתי תקבל אותו כיוון שהקו"ח רשומים על שמה, אך מכיוון שהאחות לא הייתה מתקבלת לעבודה ללא שאותה עובדת דיברה עם ההנהלה, איך ראוי/חובה לחלוק את הבונוס?

תשובה:

שלום וברכה,

ראוי שיחלקו את הבונוס יחולק בשווה בין השתיים, כיון שהמלאכה נעשית על ידי שתיים. ודוגמא לדבר מצאנו בשו"ע חו"מ סימן קפג סעיף ו) בשליח שקיבל מעות לקנות חפץ, והשליח בגלל קשריו וכישוריו קיבל מתנה  – בונוס, הרי המתנה שייכת לשניהם – לשליח ולמשלח, לפי חלק מהראשונים הסיבה לכך משום שהמתנה ניתנה בגלל המעות של המשלח ובגלל הכשרון של השליח. וכמו כן כאן שאחת הביאה את העובדת, והאחת הביא את הקשרים שלה.

בהצלחה.