יצר קשר עם בחורה ולא גילה שהוא נשוי?

שאלה:

בן אדם נשוי שהתחיל עם בחורה בעבודה ולא יצא או שכב איתה רק הסתיר שהוא היה נשוי ואשתו עולה על זה, איך זה ניקרא לפי התורה? גנבת דעת? בגידה?

תשובה:

שלום רב,

לפי התורה זה נקרא גניבת דעת. וגם אסור משום פריצות. התורה אומרת ולא תתורו אחרי עיניכם. אסור לשוחח עם בחורה סתם כך שלא לשם מטרת נישואין. ומאחר שהוא כבר נשוי, ברור שאסור לו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם הבחורה עצמה מקבלת חיזוק מבחור שאינו נשוי ?? והם מתכתבים במייל ומדברים בטלפון והוא מחזק אותה??
    גם זה אסור??
    זה לא לצורך חתונה אבל לבחורה אין מישהו זמין עבורה. והבחור מדי פעם מדבר איתה שעה בערך ומאד מחזק אותה בעבודת השם!!!!
    הוא מדבר איתה על השם, וכמה שהוא אוהב, וכדומה.. וזה באמת מחזק!
    הוא מחזק במילים מנחמות ומעודדות.. הוא מחזק מעצמו ומהקשיים שהוא עצמו עובר..
    וזה מחזק אותה!!

  2. נשמע פנטסטי.. מה יותר טוב למשוחח עם בחורה ולחזק אותה! רק שלא הבנתי מדוע מעמדו האישי – נשוי או לא, קשור לחיזוק הזה… יש לי הרגשה שמשיחות נפש כאלה גם אם נועדו למטרת חיזוק, טוב לא יוצא מזה…