תמונה על מצבה

שאלה:

רציתי לשאול אם יש איזושהי בעיה לשים על המצבה את תמונתו של המפטר.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יתכן שיש בזה חשש איסור של חוקות הגויים, אינני יודע מה מקור מנהג זה לשים שם תמונה. בכל מקרה, יהודים בנושא של הקבורה מאוד שמרו על המנהגים היהודיים ולא שינו במאומה, וראה כאן על דיני המצבה. ובכלל צריך לדעת שהגוף של האדם אינו כלום, נשמתו ומעשיו הם שחשובים, ולכן הצבת התמונה חסרת טעם לחלוטין.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בהנחה שהמשפחה רוצה לשים תמונה על מנת לזכור איך היה נראה בבריאותו לפני שהתדרדר ונפטר. יש עם זה בעיה? כי חוקות הגוים אין כיון שיש בזה טעם.

  2. כדאי להסביר להם שבכל עניני הקבורה והאבלות טובת הנפטר זה שיעשו הכל כפי מנהג ישראל בכל הדורות. אני מניח שיש הרבה תמונות בבית למה על המצבה דוקא?