תוספת תשלום לתלמוד תורה ממעשר כספים

שאלה:

הילדים בתלמודי תורה אמורים לצאת לחופש יחד עם כל בתי הספר אבל בתלמוד תורה שלנו הילדים ממשיכים ללמוד עד ז' באב ומתחילים ללמוד ב א' באלול על הזמן הזה ההורים משלמים בנפרד. השאלה שלי אם את התשלום על הזמן הזה אני יכול לשלם ממעשר?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שקשה להתיר. הרי בלאו הכי חובתו של האב לדאוג לכך שהילד יהיה במסגרת חינוכית כל הזמן. לשבת בבית חודשיים זו בטלה גמורה המביאה לידי חטא, ממילא נראה שזה עדיין בכלל פורע חובו ממעות מעשר. דיון כללי על הנושא של שכר לימוד ממעות מעשר ראה כאן. אדם שדחוק מאוד בפרנסתו או שיש כמה ילדים בתלמוד תורה ומדובר בסך רב, אם מיקל בדוחק יש לו על מה לסמוך כמבואר בקישור הנ"ל.