שכח את יום היארצייט

שאלה:

שלום רב, האם אפשר/צריך לומר קדיש, אם שכחתי לומר קדיש ביארצייט?

תשובה:

שלום רב.

עיקר ענין אמירת הקדיש הוא ביום היארצייט שאז הנשמה עולה במעלתה וממילא היא נידונת מחדש על מעשיה בעולם הזה, אולם, בדיעבד שלא עשית את זה, בודאי כל פעם שאתה אומר קדיש או מתפלל לפני העמוד לעילוי נשמת ההורים, זה מועיל להם בגנזי מרומים. אבל אני חושב שמגיע להם פיצוי קטן על כזו שכחה… איך אפשר לשכוח דבר כזה?! צריך להשתדל יותר מאשר בכל שנה. אולי לקבל קבלה מיוחדת לעילוי נשמתם בשמירת המצוות או כל דבר טוב שנראה לך.

בשורות טובות.