מחבת בשרי עם בצל וכף חלבית

שאלה:

שלום!
טיגנתי בצל שנחתך בסכין בשרי במחבת בשרי. את הבצל ערבבתי עם כף עץ חלבית נקיה (שיש בה סדק). המחבת הסכין והכף אינן בני יומן. לאחר מכן ערבבתי את הבצל בפירה תפוחי אדמה.
מה דין המחבת?
מה דין הכף?
מה דין הפירה?
בתודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

יש להניח שבשעה שעירבבת את הבצל הוא כבר לא היה מוגדר כחריף, הטיגון מפקיע את חריפותו, לכן המחבת והמאכלים מותרים. לגבי הכף, לכתחילה ראוי היה להגעילה, אבל אני מבין מדבריך שיש בה חריצים והיא לא ניתנת להגעלה, אם כן בשעת הדחק ניתן לסמוך על שיטת הבית מאיר, שאף שמחמירים בנ"ט בר נ"ט בדבר חריף, וגם מחמירים באינו בן יומו, צירוף שניהם יחד אינו אוסר, ושיהיה ללא שימוש 24 שעות. וראה עוד כאן.