כשרות פירות וירקות בשוק

שאלה:

שלום כבוד הרב,לאחרונה שמתי לב כי לפעמים הורי קונים פירות וירקות בשוק..
האם הם נאסרים לחלוטין?או שיש להפריש מהם תרומות ומעשרות ואם כן.איך עושים זאת?
האם ידוע על כך שבשוק ראש העין יש כשרות?

תשובה:

שלום וברכה

ירקות ניתן להפריש מהם תרומות ומעשרות, כך גם פירות, אלא שבפירות יש גם חשש ערלה, וכדאי להתעניין באתר של בית המדרש אמונת אי"ש ברחוב מלמד בירושלים של הרב אפרתי, באלו פירות יש כיום חשש ערלה בשוק הסיטונאי. יש להם טבלה מאוד מסודרת שמתעדכנת כל הזמן.

מקורות:

ראה כאן סדר הפרשת תרומות ומעשרות. צריך רשות מההורים להפריש.