עירוי מים חמים לכיור רטוב בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, התארחנו בשבת בדירה בקומה העליונה של בניין ובשעות הצהרים, כאשר השמש פוגעת בגג הבניין ובצנרת נגרם שהמים יצאו חמים מאד מהברז ונשפכים על הכיור הרטוב, האם יש בזה בעיה של בישול?
תודה וברכה

תשובה:

שלום וברכה

אם המים ברמה כזו של יד סולדת [מינימום ארבעים מעלות] יש מקום להחמיר בזה לכתחילה, אף שמדובר בבישול שאין בו חשיבות כיון שהכל מיד הולך לביוב, וזה בגדר פסיק רישא דלא ניחא ליה במים מועטים כאלו שאנשים לא מייחסים להם חשיבות. וכפי שמצינו שדנו הפוסקים לגבי עירוי מים חמים מהמיחם לתוך כוס רטובה מעט מהרחיצה, ובענין זה יש חילוקי מנהגים: בשביתת השבת (מבשל באר רחובות ס”ק יט) כתב שדי לנער מעט את הכוס שלא יהיו עליה טיפות ממש ואז מותר לערות עליה מהקומקום. אולם החזון איש החמיר לנגב את הכוס לגמרי כך העידו תלמידיו, וכ”כ בשו”ת אגרות משה או”ח ח”א סי’ צג ובח”ד סי’ עד בישול אות יט ובשו”ת מנחת יצחק ח”ט סי’ ל – לא, ומשום שהחמירו אפילו בבישול מועט כזה [לענין שאריות תה שהם לח שהצטנן וכבר נתבשלו תחילה, יש שהקילו יותר, שאף שחוששים שיש בישול אחר בישול בלח שהצטנן, כאן שבלאו הכי אין לזה חשיבות יש להקל יותר]. כאן זה מעט יותר קל כיון שהכל הולך לניקוז. אבל אם אכן המים בחום שהיד סולדת [מסופקני] כדאי שלא ישאר מים ממש בכיור.