מזגן בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
בבית הוריי קיים מזגן בחדרי האישי , שנרכש לפני כ 10 שנים ( הדיירים הקודמים רכשו אותו ואין לנו מסמכים ).
לפני כניסת השבת אני מחברת אותו לשעון שבת עם הזיזים בזמנים שאני רוצה שיידלק במהלך השבת.
לא ידוע לי הדגם המדוייק של המזגן. לא ידוע אם הוא מאושר הלכתית לשימוש בשבת או לא.
אם אני מקפידה שלא לפתוח חלון כשהוא עובד ( כדי לא להכניס אוויר חם לחדר – מה שאולי עלול לשנות את עבודתו) האם מותר לי לכתחילה להשתמש בו על ידי שעון שבת רגיל (ללא פיקוד שבת במזגן עצמו) ?

תודה ושבת שלום ומבורך !

תשובה:

שלום וברכה

מזגן מלפני 10 שנים אין בו כל חשש ואת יכולה להשתמש בו בשקט באופן שהזכרת.

שבת שלום.