כדור או בלון ניפוח בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב החשוב
קיי"ל וכך מקובל (ואקווה שזה נכון) שאסור לנפח בלון או כדור חדש בשבת
א. האם בלון הוא מוקצה בשבת, ומה הדין אם עבר וניפח
ב. כדור ישן שיצא האויר ממנו לגמרי האם מותר לחזור ולמלאות אויר בשבת, ואת"ל שאסור מה הדין אם עבר ומילא

אני באמת מודה לכבוד הרב שמטריח עצמו ותורם מזמנו לציבור הרחב
שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

  1. ברור שכיון שאסור לנפח בלון בשבת הרי הוא מוקצה, וגם אם עברו וניפחוהו אסור לטלטלו.
  2. כיון שהיה בו כבר פעם אחת אויר זה לא נחשב כגמר עשיית כלי ומותר לנפחו בשבת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אגב יש הרבה גדולים שהתירו לנפח כדור בשבת גם אם לא נפחו לפני אפילו פעם אחת. עיין שמירת שבת כהלכתה פרק טז ח שאם אין דרך לקשור מותר. ועיין עוד שהתיר שות באר משה. אגרות משה ועוד. ומאידך יש מחמירים עיין אור לציון חלק ב.

  2. המגיב הקודם ציין לדעת המקילים בכדור שאין דרך לקשור אותו בשונה מבלון שכיון שהדרך לקשור אסור לכל הדעות. למעשה נהגו להחמיר גם בכדור חדש.