לספר להורים לשון הרע על בנם

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: משפחת חסידים, מאוד רציניים, יש להם בן אחד שיצא מן מסגרת החסידות, ולא ברור לי מה הוא מעמיד עצמו היום, מה ששמענו ששומר שבת, ושיש דברים לעבוד לגבי היהדות. לא שיצא לגמרי מן הדת חו"ש אלא יש בעיות.

והוא עבר מעירו לעירי, ובעירו יש לי קרוב משפחה שיודעים משפחתו טוב, ואימא שלו רוצה לדעת מה אצלו כאן, ואינני יודע הבחור כלל, אולם יש לי ידיד בן של הרב חבר, שלא רק מכיר אותו טוב אלא מצא לו עבודה אצלו, וביקשתי ממנו שידבר עם אימא של ידידו.

והבחור מגמגם וביקש זמן לחשוב על זה, ולכן רציתי לדעת אם יש בזה בעיה של לשון הרע? הרי היות ויכול להיות בעיה של שימוש סמים או דבר חמורים מי יודע מה ? שיש כאלה שמנסים להרוג את עצמם בשביל בעיות נפשיות כמו דיכאון וכו' אני קצת חושש לדברים אלו לעזור מה שאני יכול.

לא לפני הרבה זמן יום א' התקשרו למוסד אחד וספרו שבן של אחד מת בשביל הרעלה, ודי למבין על מה מדובר. והיה זעזוע גדול לאב של אותו צייר על מה קרה, שכנראה לא ידע מה היה עושה בעיר אחרת.

לכן מה יכול לספר הבחור וגם אנשים אחרים שיודעים על בחור זה לאימו?

האם מישהו שיודע על אדם דבר סכנה ומתעלם מלספר נחשב פושע ?

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שמצוה לעדכן את ההורים הדואגים מה קורה, זה טובת הילד, אין מי שידאג לו יותר מהוריו.

יום נעים.