לסמוך על חבר שיתקן את הנזק

שאלה:

רציתי לשאול על עניייני תאונה
כשיצאתי מחניה עם רכב של אח של חבר נתתי מכה לאוטו שהיה לפני ןגם לאוטו של אח של חבר שלי החבר חיכה לי ברכב אחר ונסענו ביקשתי מהחבר ( הוא מוסכניק ) שישאיר פתק ( על האוטו של אחיו הוא אמר שאני לא צריך לשלם והוא יסתדר איתו )
ויתקן את הנזק שילמתי לו גם כסף על זה אבל אני מסתפק מה הוא יעשה אם באמת הוא השאיר פתק ויתקן את הנזק או שהוא ישאיר את הכסף אצלו יכול להיות גם שבכסף שנתתי לו הוא יתקן את הרכב של אח שלו ולא של אותו אדם
יצוין שהחבר שומר שבת אבל הוא לא כול כך דתי הוא יוצא למועדנים וזה
השאלה אם אני יכול לסמוך עליו בעניין הזה ?

תשובה:

שלום וברכה,

קשה לי לענות לך על שאלה שאני לא מכיר את החבר שלך, כמה הוא רציני וכמה ניתן לסמוך עליו. כדאי שתחפש האם הרכב שנפגע נמצא בחנייה, ותשים פתק על הרכב, כדי לוודאות אם תוקן הנזק. אם אינך יכול לאתר אותו, תנסה להוציא מהחבר מידע – תשאל אותו מיהו הנפגע, ושאתה רוצה לבקש ממנו מחילה, ותבחין בתשובתו האם הוא אכן תיקן לו את הנזק.

בהצלחה.