להשיב אבדה לנוצרי ולישמעאלי

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: בחור אמר שראה באינטרנט באתר כלשהו, שלפי המאירי שיש מצוה להחזיר אבידה לגוי ולהציל כאשר אין צורך מפני דרכי שלום אלא שלכל דבר הנוצרים וישמאלים כאחיך, וציטט כמה אחרונים אולם לא הראה שום תשובה או משהו מתוך ספר רק סיפור בעלמא.

אמרתי לו שלפי הגמרא שעל פיה אנו חיים אין דבר כזה ונתתי כל מקורות כגון סנהדרין עו: וכמה עוד בבבא מציעא וטור ש"ע סימן רס"ו ונושא כליו ולא הובא אף אחד דעת כזה, וזה דבר זר ואף אם כתב זה המאירי כמו שהוא אמר, דעת יחיד לגמרי נגד ש"ס דילן והפוסקים ולא כלום למעשה.

מ"מ האם מעולם יצא דבר זה מפה קדוש של המאירי? ואם כן נראה שמפני הסנסור כתב כן, כמו כתב בעל הערוך השולחן על משפטי צדק של קרי ברוסיה, שלא היה ולא הוה, אלא מפני סנסור או דרכי שלום.

אשמח לשמוע מכבוד רבני בית מדרש החשוב.

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

אין צד בהלכה שנוצרי וישמעאלי נקרא אחיך, ולכן אין חובת השבת אבדה לישמעאלי ולנוצרי.

בהצלחה.