חשיבותה של ברכת האילנות

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול לדעת הפוסקים שאומרים שצריך לחזר אחר ברכת האילנות ולמצוא עצים(הרב עובדיה, ברכת ה', הרב מרדכי אליהו). מה נשתנה ברכת האילנות משאר ברכות הראייה שרק אם נקרה בפניי חיגר או לברן וטין עליי לחזר אחריהם למוצאם?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אכן החיוב רק למי שרואה אילנות מלבלבים, אלא שהואיל ויש חשיבות רבה לברכה זו על פי קבלה, ויש בה תיקון לנשמות הצדיקים ועוד, נהגו להזדרז מאוד ולמהר לקיימה, כמובא בערוך השלחן סי' רכו, כף החיים שם וברכי יוסף, ופתח הדברי על פי הזוהר ועוד.