חיתוך נייר כסף או מפת ניילון בשבת

שאלה:

חיתוך נייר כסף ( אלומיניום) בשבת כדי לכסות מגש או סיר. כמו כן חיתוך מפה ניילון חד פעמית לכיסוי שולחן בשבת. האם מותר לחתוך מהסליל את נייר הכסף או הניילון ? או שהדבר אסור . ומה הטעם שאסור

תשובה:

שלום וברכה

אסור לחתוך נייר כסף או מפת ניילון בשבת משום איסור קורע. כמו חיתוך נייר. וראה ס’ ארחות שבת ח”א פרק יא הערה לב, שלדעת רוב הפוסקים איסור קורע באופן זה הוא מדאורייתא, ולא רק מדרבנן, משום שיש בכך תיקון ולא קילקול. וראה בהרחבה בענין זה בביאור הלכה סי' שמ.