השתתפות בסדנה כשהמקום פתוח בשבת

שאלה:

שלום הרב,
רציתי להירשם לסדנת בישול עוף באחד מימי השבוע, בקניון ארנה בהרצליה. הקניון עצמו פתוח בשבת (וכן מועברות סדנאות בשבת) אך מטבח הסדנה והמוצרים כשרים. האם מותר לי להשתתף בסדנה זו?

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור להשתתף, כיון שהמקום יהיה פתוח בין כך ואינו תלוי בהשתתפות שלך. כמובן כל אדם שכואב את כאב השבת ובוחר להחמיר על עצמו קדוש יאמר לו, אבל אין איסור. יש רק לבדוק שהחברה שם מתאימה לך מבחינה רוחנית, וזה לא מועבר בתערובת ובחוסר צניעות, והכשרות אכן כפי שמקובל עליך, בעוף בפרט יש חובה לצרוך רק מכשרות מהודרת.

ערב טוב