צמחונות – המנעות מאכילת בשר בשבת וחג

שאלה:

אני צמחונית. האם אני חייבת לאכול דגים או בשר בסעודות השבת?-+

תשובה:

שלום רב

מותר לאדם להיות צמחוני מסיבות בריאותיות ואין בכך פסול. יתרה מזו בסעודת שבת וחג שיש מצווה לאכול בשר, כתב בשו”ת אור לציון (ח”ב סי’ כא אות ג’): “ומי שרגיל לאכול מאכלים צמחוניים בלבד כיון שאינו מתכוין להתענות מבשר ויין רשאי לעשות כן גם בשבת וה”ה למי שאינו מתענג מבשר ויין שאינו חייב בהם ורשאי לאכול מאכלים אחרים”.