כדורגל בחו"ל בשבת – מרחק הליכה

שאלה:

שלום
אם אני קונה כרטיסים למשחק כדורגל בחו"ל הרבה לפני הזמן
והמשחק מתקיים בשבת…..אם אני נמצא במלון/ מגורים ליד האיצטדיון ומגיע לשם במרחק הליכה קצר …..האם אני עדיין מחלל שבת?

תשובה:

שלום וברכה

קודם שנדבר על הבעיה של מוקצה וטלטול הכרטיס במקום שאין עירוב שזה ודאי נכון ואסור באיסור גמור, אין ספק שאין חילול ה' גדול מזה שרואים יהודי יושב באיצטדיון כזה בשבת קודש, ומלבד זאת יש לזכור שהיום הקדוש והמרומם הזה ניתן לנו כדי לחזק את התא המשפחתי באוירה מרוממת ורוחנית ושמחה, כדי ללמוד בו תורה ולכבד את השבת בזמירות נאות לה' יתברך, וחלילה לנהוג בו כבחול בצפייה במשחקי כדור שכאלו.

שנזכה להתחזק כולנו יחד!