התרת נדר – חובה למצוא פתח!

שאלה:

רוצה להתיר נדר איך אני עושה זאת
הבטחתי שבמידה והתוצאות של הבדיקה יהיו טובות אני יפסיק לעשן
וממש קשה לי במכה אחת
איך אפשר להתיר ?

תשובה:

שלום וברכה

להתיר נדר אינו דבר פשוט, כיון שצריך למצוא לו פתח ראוי, וכאן הכל היה ידוע וברור לך בשעת הנדר. התרת נדר אינה הוקוס פוקוס. כדאי לפנות לרב בית הכנסת באיזור מגורייך שיחשוב על נימוק נכון להתיר נדר זה ואם ימצא שיערוך לך התרה בפני שלושה רבנים. את הנדר בכל מקרה כדאי מאוד להתיר, כי אם חלילה חלילה את מעשנת לפני התרתו, זה עוון חמור לש נדרים שכתוב עליו דברים חמורים! המלצה אישית, גם אם הנדר יותר, לעשות כל מאמץ להפסיק עם הנוהג הנפסד הזה, שמאבדים איתו שנים טובות מהחיים, וגם בשנים שחיים כאן איכות החיים יורדת.

בשורות טובות ושמחות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אנחנו לא עושים זאת, כיון שמינוי שליחות כזו זה רק בדיעבד. המקרה שעשינו זאת היה לאשה שהיתה בסין ולא היתה לה גישה לשום רב איזורי.