חימום מים על פלטה מושהית לצורך חולה שאין בו סכנה

שאלה:

שלום וברכה,
בשבת היה חולה בבית (שאין בו סכנה, אבל עם חום ומאוד מקורר, גיל מבוגר) . בבוקר לפני שהפלטה נדלקה רצה לשתות משקה חם. האם היה מותר להדליק את שעון השבת לאחר רבע שעה לצורך זה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי כל פעולה שהיא מובנית במכשיר, למרות שהיא מושהית אינה נחשבת גרמא, ולכן אסור להקדים את פעילות הפלטה גם לא לצורך חולה שאין בו סכנה, ראה כאן. מעבר לכך לא הבנתי כלל מה נעשה, הרי בישול מים בשבת הוא איסור תורה, השארת מים בשבת על פלטה כבויה כדי שיתבשלו למחרת מעצמם גם כן אסורה, ראה כאן שרבים החמירו בזה גם במשקה שכבר התבשל לפני שבת, אז מה בעצם אתם עושים בכל שבת?