כשמפתה חבירו לעשות עבירה, אי צריך בקשת מחילה

שאלה:

1) מי שמפתה אחר לעשות עבירה, ורוצה לחזור בתשובה, האם צריך לבקש ממנו מחילה, או דילמא שאינו צריך לבקש מחילה רק להתחרט וכו' (שהרי אף שגרם לחבירו היזק, אבל סו"ס חבירו עשה הכל מרצונו).
2) כל מי שאמר לשון הרע לחבירו, ורוצה לחזור בתשובה, האם צריך לבקש מחילה מהשומע, שהרי הכשילו בכמה לאיוין ועבר על לפני עור וכו'. מסתימת החפץ חיים נראה שאולי אינו צריך… מה ההלכה למעשה?

תשובה:

שלום וברכה,

היות וחברו עשה זאת לעצמו לא שייך בקשת מחילה. מחילה שייך שעשה לחברו דבר שלא מרצונו או שהטעה אותו בעצה כושלת. אבל צריך המכשיל לעשות תשובה כיון שיש לו שותפות בעשיית העברה.

בהצלחה