יחסי אישות בזמן טיפולי כימותרפיה

שאלה:

שלום,
אשה חולת סרטן שעוברת טיפולים ע"י כימיה ויש לה קשיים להיות עם בעלה בגלל שהזרע שלו שורפת אצלה בגלל הרגישות עקב הטיפולים. מהיא הדרך הנכונה שבעלה יוכל לחיות אתה חיי אישות ?
האם יש אמצעי מניעה למקרה הזה?

תשובה:

שלום רב,

במקרה כזה האפשרות היא לא למניעת היריון אלא לקיום יחסי אישות בכלל. כלומר, רק קונדום יכול לאפשר יחסי אישות ביניהם. לדעת האגרות משה (אבה"ע ח"א סי' סג) לשיטת ר"י והרמ"א יש מקום להקל באופן זמני, משום שלשיטתם הגדרת איור הוצאת זרע לבטלה, הכוונה היא לבטלה. אבל כאשר זה למטרת קיום מצוות עונה כאשר אין אפשרות אחרת לקיום עונה, ממילא אין זה לבטלה, ולכן מותר באקראי כפי שמבואר בדברי ר"י. אולם לדעת הבית יוסף וכך פסק בשו"ע סי' כה, אני לא רואה כל מצב שיהיה מותר. וכך גם סיים האגרות משה שכל דבריו נאמרו רק לשיטת ר"י.