דחיית מחזור לצורך טיול

שאלה:

האם מותר לאישה לקחת כדורים לדחיית המחזור כיוון שהתאריך נופל על נופש מהעבודה בתאריך ספציפי?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לדחות את המחזור לצורך הטיול.

מעיקר הדין ודאי אדם חייב להשתדל לקיים מצוות פריה ורביה ולא לדחותה. אולם באופן זמני ניתן להקל לקחת כדורים במקרה כזה ולדחות את הניתן להקל באופן זמני.

צריכים לשים לב. למרות שיש חיוב פריה ורביה ולכן אדם חייב להתחתן, וע”פ ההלכה גם עד גיל יח ולכל היותר עד גיל עשרים. בכל זאת נפסק בשו”ע (אבה”ע סי’ עו סעי’ ו’): “האשה שהרשית את בעלה אחר שנשאת שימנע עונתה, הרי זה מותר. במה דברים אמורים, שקיים מצות פריה ורביה. אבל אם לא קיים, חייב לבעול בכל עונה עד שיקיים”. כלומר, למרות חובת ההשתדלות ואיסור הדחיה, החובה היא רק בהתאם לחיובי עונה, פעמים בשבוע, או לספנים (שהיו במלאכה זו לפני הנישואין) טווח ארוך יותר. ומדוע שלא יהיה חובה בכל יום וכו’? אלא ברור שההגדרה היא שיש חובה לנהוג כמנהג העולם, ובמסגרת זו להשתדל ככל יכולתו. לכן ניתן לומר שהמקרה האמור, האיחור הוא במסגרת הנורמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה.
    הכדורים לדחיית המחזור אינם מונעים הריון כלל. אלו כדורים ממשפחת הפרימולוט וכיוצא בהם.
    זו הערה גם שידעו בני הזוג, וגם הלכתית יותר לקולא ממה שכבודו העיר כאן בתשובה בנושא.
    יישר כוח.

  2. הערה נכונה, כמובן יש כדורים מסוגים שונים, חלקם מונעי הריון, ובכל מקרה כל דחיית וסת בעצם מונעת הריון, כיון שכל התהליך של התפרקות הרירית וביוץ נוסף וכו' מתעכב.