עובד בחנות שעשה הנחה לקונה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
הייתי אתמול בשבוע הספר,
היה מבצע בדוכן של חברת ספרים גדולה של 5 ספרים ב150, קראתי את האותיות הקטנות גם של המבצע ולא היה כתוב שאסור להתחלק עם עוד אנשים בקניה.
היו שמה אנשים שהציעו לי שהם יקחו כמה ספרים ואני אקח אחד ויחד נגיע למבצע,

שאלתי את המוכר עם הכיפה (נער שעובד בדוכן בשבוע הספר) אם זה בסדר מצד החברה (זה חברה גדולה מן הסתם לא שלו מניחה) והוא אמר שאין שום בעיה שהרבה עושים את זה פה וזה ממש בסדר.

אחר כך הם ביקשו הנחה שנקנה 4 ספרים ב120 והמוכר שאל מישהו אחר שמה והוא אישר… אחר כך התווסף עוד בן אדם למבצע ויחד זה כן הגיע ל5 ספרים ב150, אך לא חיכיתי לראות אם כולם השתתפו, אך , זה היה הסיכום כלומר היה נראה שזה הגיע ל5 ספרים אלא, אם מישהו שינה אחרי שהלכתי כבר. בכל מקרה אותי המוכר חייב על הספר שלי, והלכתי.

אני קניתי רק ספר אחד מתוך המבצע ב30.

התקשרתי לבית הוראה לאחר מכן, ושאלתי אם זה בסדר, אמרו שנראה שכן אך מי שענה אמר שעדיף לשאול מומחה בעניני ממונות גם.

לא היה כתוב באותיות הקטנות שאסור להתחלק כמה אנשים במבצע, וגם שאלתי כמה פעמים את המוכר,

כמו כן, אציין שהיה מקרה פעם שקניתי בחנות משהו ואז אמרו לי על איזה מבצע שאני מקבלת משהו חינם ובאותיות הקטנות כן היה רשום שאין כפל מבצעים והמוכר הלך לטובתי ולחץ שאקח משהו חינם גם ברשת גדולה, והתקשרתי אז לבית הוראה ואמרו שהמוכר יודע… שאני לא אחראית לדעת ושהמוכר יודע מה מותר.

אז זה בסדר הספר שקניתי?

תודה רבה .

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד שלא הותנה שלא להצטרף כמה אנשים, מותר להצטרף כמה אנשים למבצע. ובפרט ששאלת את המוכר והמוכר השיב לך שאת יכולה.
בהצלחה ושבוע טוב.