נסיעות חינם באוטובוס

שאלה:

נהג אוטובוס שואל

עולים אנשים ומבקשים חינם כי חסר להם כסף, ובעל החברה אומר שהנהג רשאי להחליט כל מצב לגופו

אך יש אנשים שמנצלים את החסד ושוב רוצים לעלות חינם כאילו שאין להם…

הנהג אומר שהוא לא רוצה להיות במקום הקב"ה והאם יש כלל כיצד ינהג

תשובה:

שלום וברכה,

תפקידו של נהג אוטובוס להסיע את הנוסעים ליעדם, הנהג לא חברת גבייה, אם רואה הנהג בבקשת הנוסע שאכן שכח הנוסע להביא כסף, יסכים לתת שרות בהקפה. ואם רואה שהנוסע מנצל את החברה לעלות חינם, אין לו להסכים בכך. אם הנהג לא יודע שיעשה כרצונו.

בהצלחה.