תביעה בערכאות לקיום פס"ד

שאלה:

איך עובד המערכת של החתמת הבית משפט על תוקף פסיקת בוררות. דהיינו כאשר מיצינו את כל הדיונים, ונפסק לטובת אחד מהם, והצד השני כל הזמן מבקש עוד דיונים, וכך הוא מצליח לסחוב את הזמן ללא תועלת. מתי אני יכול לגשת לבית המשפט, כי לטענת הבורר, תמיד ייצטרכו לשמוע את טענות הצד החייב עד שיודה, וכאן הוא לא מתכוון לעשות זאת. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

דעת הכנה"ג בשם הרש"ך שאם יש בידו פס"ד מותר ללכת לערכאות לקיום הפס"ד, ואין צריך רשות מב"ד. והתומים (אורים סימן כו ס"ק ה) תמה על כך שרק באלם מותר. וראה בכסף הקדשים (שם) שהביא דבריו וכתב שגם באינו אלם אין איסור תורה לתבוע בערכאות על קיום פס"ד של ב"ד. אך כשתובע בערכאות קיום פס"ד מותר לו לקבל מהצד השני את הפס"ד אבל לא יהיה זכאי בהוצאות התביעה והוצאות עו"ד. אמנם אם ב"ד ביקשו מהנתבע שיקיים את הפס"ד ולא קיים, זכאי התובע לקבל גם הוצאות משפט.

במקרה שלך אני מבין שהבורר מעורה בנושא, ולכן תתייעץ איתו איך לפעול בנושא.

בהצלחה.