סכסוך כספי עם הורים

שאלה:

שלום!
מזה כמה שנים שאנו חיים בנכס ששייך למשפחתי ושאמור היה לעבור אלי בירושה ( כל אחד מהילדים במשפחתי קיבל דירה/קרקע לבניה). לאחרונה התגלע סכסוך ביני לבין הורי על רקע חזרתי בתשובה, והם החליטו לסלק אותנו מהדירה ומהירושה. השקענו בשיפוץ הדירה כ25,000₪. האם אנו יכולים לדרוש מהוריי לתת לנו החזר על הסכום הנ״ל, מאחר וההשקעה נעשתה על בסיס ההנחה שהדירה שייכת לנו?

תשובה:

שלום וברכה,

באפשרותכם לתבוע את הוצאות שהשקעתם בדירה, כיון שלא התכוונתם לתת מתנה.

כדאי יותר שתגיעו להבנה ושלו בין ההורים, ולא לתביעה ממונית. ברור שחזרתכם בתשובה צריכה הערכה מרובה, ולא סילוק מנכסים. כדאי שאדם מבחוץ יגשר בין הצדדים.

בהצלחה.