מעשרות מקיצבת מזונות

שאלה:

בס"ד
שלום רב!
אם מותר לאשה ללמוד בקורס מעורב?
האם צריך להפריש מעשר מקיצבת מזונות נמוכה?

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לאשה ללמוד בקורס כזה, אבל יש חובה לדעת להשמר מכל קשר שאינו ראוי. כל קשר של ידידות עם גבר עלול להיות מדרון חלקלק ויש להמנע ממנו לגמרי, רק יחס נימוסי וקונקרטי לגמרי.

לגבי נתינת מעשרות הקובע הוא לא מקור ההכנסה וגובהה, אלא המצב הכלכלי הכללי של בעליה. אדם שמתקשה בהכנסותיו לגמור את החודש, ואין לו די צרכיו הרגילים, פטור מלתת מעשרות, ראי בהרחבה כאן. לגבי קיצבת מזונות באופן ספציפי, יש לצדד שאינה כסף שלך אלא של הילדים והם ודאי פטורים ממעשר כספים, ממילא את לא חייבת להפריש מזה.

שיהיה תמיד שפע, וחיים טובים ומאושרים!