מעשרות – מאילו הכנסות נותנים?

שאלה:

שלום וברכה,
לפני כשנה נישאתי בס"ד, ולאחרונה נזכרתי שלא בדקתי את כל הענין של מעשרות… עד הנישואין כשהייתי בישיבה העניין לא ככ היה רלוונטי כי לא עבדתי או קיבלתי כסף בצורה מסודרת, רק מהורי שנתנו לי למטרות ספציפיות.
ברצוני לשאול על מה בדיוק צריך לתת מעשרות
א. לגבי המלגה שאני מקבל מהכולל.
ב. לגבי המשכורת של אשתי מהעבודה.
ג. כסף שאנו מקבלים מעבודות מזדמנות.
ד. כסף/צקים שמקבלים כמתנה למשל בשמחות. ובכלל זה הכסף מהחתונה שלנו.
ה. כסף שמקבלים מההורים מידי פעם כעזרה כלכלית.
ו. מה לגבי דברים שאני מסופק לגביהם אם נתתי מעשר, או אם צריך לתת, או מה היה הסכום עליו צריך לתת וכדו'.
ז. מה לגבי כל מה שלא נתתי עד עכשיו ?? אני עדיין לא יודע כמה מהנ"ל צריך לתת אבל בכל מקרה ממה שצריך לתת כשמחשבים את כל הסכום מהנישואין (ואולי עוד מהאירוסין) זה סכום מאוד גבוה שאין לי כל אפשרות לתת כרגע…. מה הדין ?

יישר כוח גדול !!!

תשובה:

שלום וברכה

מעשר כספים נותנים מכל ההכנסות שיש, כולל עבודה מתנות כסף, קיצבאות, כל דבר.

אין חיוב לתת למפרע, מכאן ולהבא תפריש מכל ההכנסות [אתה גם לא יודע בדיוק כמה, וגם סכום גדול לא יכול לתת, וגם יש סוברים שאינו חיוב גמור אלא מנהג, בצירוף הכל יש להקל למפרע].

בהצלחה רבה ושיהיה תמיד רק שפע!