כלאיים בתפוז סיני

שאלה:

האם תפוז סיני הוא כלאים? (אם יש כל מיני דעות אפשר בבקשה לפרט)

תשובה:

שלום רב,

מה אתה מתכוין כלאים?

האם הוא מורכב על כנה של מין אחר, דהיינו שאותו שתיל שאתה קונה יש בו שני חלקים החלק התחתון מין אחד והחלק העליון מין אחר. התשובה כן, אבל לא בדיוק, משום שאנחנו מחזיקים את כל פירות ההדר ל"ספק מינו" ולהכרעת מרן החזו"א אסור להרכיב ספק מינו וכן אסור לשתול שתיל המורכב על ספק מינו אפילו לשתול עם גוש האדמה שגדל בו, אך שתיל שנשתל כבר מותר לקיימו משום ספיק ספיקא. כל שכל תפוז סיני אסור לשתול אבל אם קנים אותו בתוך עציץ ומשאירים אותו באותו עציץ שקנו אותו, מותר לטפל בו.

 אם אתה שואל האם המין הזה נעשה ע"י הכלאה של שני מינים (הכנסת אבקה ממין אחד לפרח של מין אחר) עד כמה שידוע, התשובה לא.

 הרב שאול רייכנברג

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה הרב
    עוד שאלה ברשותך
    התפוז סיני לא מורכב משתי חלקים אבל הגפן שלי כן ואני רק יודע שזה גפן ירוק ובלי חרצנים
    האם אין לענבים חרצנים זה אומר שזה כלאים עם משהו אחר