הנאה מחילול שבת בבית ההורים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אח שלי הראה לי שבהלכות בילקוט יוסף כתוב שאם הדליקו מזגן ביום שבת במזיד אסור להנות ממנו
רציתי לשאול מה צריך לעשות במצב הזה ההורים שלי בדרך כלל בסלון מדליקים את המזגן בגלל החום וגם שם עושים קידוש האם יש בעיה במצב הזה לעשות איתם קידוש בסלון בגלל המזגן
והאם יש בעיה ללמוד בחדר שהדליקו בו מזגן בזמן שיש בו אור ובחדר אחר אין תאורה טובה [למרות שבסופו של דבר נהנים מהמזגן ומדובר בחדר כמו סלון ולא חדר אישי]
והאם תהיה בעיה לעבור בחדר שיש בו מזגן שהדליקו אותו בשבת כדי לקחת משהוא או כדי לצאת מהבית כי בסופו של דבר נהנים על הדרך מזה

תשובה:

שלום וברכה

במקרה שאתם נזקקים לחדר הזה בדוקא, בגלל האור או בגלל ששם ההורים עושים קידוש וכדומה, אפשר להיות שם למרות המזגן שהודלק באיסור, אבל לבוא לשם במיוחד כדי ליהנות מהמזגן כמובן אסור. לכן אם תוכלו ללמוד בחדר אחר זה ודאי כדאי, אבל קידוש תעשו עם ההורים.

כדאי מאוד לשכנע את ההורים לעשות שעון שבת למזגן, אין שום בעיה לכוין לזמן שצריכים וכך להמנע מחילול שבת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רק בשביל ידע כללי
    במידה שהודלק מזגן בסלון שהוא סמוך למטבח אין בעיה לעבור דרך סלון ביום שבת שחיללו אותו כדי לקחת משהוא מהמטבח או כדי לצאת מהבית בצורה כזאתי שבהכרח יהיה חייב להיות מצב שנעבור דרך מזגן שהודלק ביום שבת ונהנה ממנו בדרך אגב