משלוח מכתב לגוי ביום שישי אחה"צ

שאלה:

שלום וברכה,

רציתי לשאול האם מותר לכתחילה לשלוח כעת ביום שישי אח"צ מכתב לגוי בחו"ל, שיש חשש שהוא יענה בעוד כמה שעות או מחר ואז זה שבת, האם זה מותר או אסור? כי אולי זה נחשב שאני גורם לו לחלל שבת והרי מה שאסור לי לעשות בשבת, אסור לי לומר לו שיעשה, וא"כ כשאני שולח ויש סיכוי שיענה בשבת, הרי זה דבר שאסור ליהודי לעשות, לעשות, לענות בשבת. א"כ האם זה מותר או אסור?

ב. והאם אני צריך לחשוש שאולי הוא בכלל יהודי?

יישר כוח.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל איסור לגרום לגוי לעשות מלאכה לצורך עצמו בשבת, לך הרי אין ענין בזה ולא תפתח את המחשב או הטלפון בשבת. אין סיבה לחשוש שהוא יהודי ואתה גורם לו, רוב העולם גויים ולענין חשש זה של גרם מסייע לדבר עבירה שאינו איסור מדינא כלל [בסופו של דבר הוא נוהג על פי בחירתו וכלל לא בבקשתך] אין חשש כלל.

שבת שלום.