בצל חלבי, לאוכלו בתוך שש שעות לארוחה בשרית

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
תודה על הטרחה לברר לגבי המוצר ששאלתי אותך, זה משמח שהמוצר מותר! יכול לחסוך לי זמן ולחץ בחיים ודאגה מיותרת.
לגבי דבר חריף. אני רוצה לוודא האם זה נכון:
א' – חתכתי בצל או דבר חריף אחר בסכין בשרית או חלבית, אפילו שאינה בת יומה. אסור לאכול את החריף שנחתך בסכין בשרית, בארוחה חלבית. ואסור לאכול את החריף שנחתך בסכין חלבית, בארוחה בשרית.
ב' – אך אם חתכתי בצל או דבר חריף אחר רק בסכין בשרית, אפילו שאינה בת יומה.
אז לאחר שאכלתי את הדבר החריף שנחתך בסכין הבשרית, אין צורך להמתין שש שעות עד לארוחה חלבית?
ג' – אך אם אכלתי דבר בשרי ממש, שניצל לדוגמה. ולאחר מכן אני רוצה לאכול חריף שנחתך בסכין חלבית, אפילו הסכין לא היתה בת יומה. אסור לי, ואני צריך להמתין שש שעות?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

  1. נכון.
  2. גם נכון, אחרי בליעת טעם אין צורך להמתין שש שעות.
  3. בענין זה נחלקו הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך: בדרכי תשובה סי' פט ס"ק מב הביא ממשמעות דברי הפרי מגדים שאסר לאכול בצל זה בתוך שש שעות לארוחה בשרית, אולם היד יהודה שם מיקל בזה, וכן הובא להלכה בקיצור שו"ע פויפר בשם הגר"ש אלישיב, להקל.

שבת שלום ומבורך