קילוף שום בשבת

שאלה:

שלום: יש שיטה מהירה לקילוף שום, מכניסים ראש שום שלם או כמה אצבעות שום לא קלופים לסיר ריק עם מכסה ומנענעים בחוזקה חצי דקה. השום מתקלף. האם זה מותר בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

בכלל לקלף את הקליפה חיצונים של השום יש שחששו בשבת, ולדעתם כשיש שתי קליפות זו על גבי זו יש איסור של דש, ראה שביתת השבת בורר סעי' כד וסעי' מה, וקצות השלחן סי' קכו הערה ח. כאשר מדובר בשיניים בודדות ללא הקליפה החיצונית, גם כן לכאורה התירו רק בשינוי ביד, ולא בכמות של כמה יחד, ראה שו"ע סי' שיט סעי' ו.