פרווה בכלי חלבי לאוכלו עם בשר

שאלה:

ביצה שהתבשלה בכלי חלבי שאינו בן יומו מותר להניחה בסיר שיש בו בשר? ומה הדין בדיעבד?

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני ספרד מותר גם לכתחילה לבשל מאכל בכלי חלבי שאינו בן יומו כדי לאוכלו עם בשר, למנהג בני אשכנז לכתחילה אין לעשות זאת, אבל אם כבר בישלו מותר לאכול עם בשר. כאשר הוא בן יומו למנהג בני אשכנז הוא איסור גמור, ולבני ספרד יש להמנע לכתחילה.

שבת שלום

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה לארוחה חלבית, מסתבר שמותר, לא גרע מדברי המהרש"ם הידועים שכלי שלא בא לשימוש שנה שלמה מותר להגעילו לחלבי.