נדר מתוך כעס – בני זוג לפני חתונה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני ובן זוגי אמורים להתחתן עוד חודשיים, בעקבות כל הלחץ מהחתונה מהלימודים, מהחיים, יצא שאנחנו רבים הרבה.
בריב האחרון שלנו מרב כעס ועצבים, הלכתי למזוזה נישקתי אותה ואמרתי ” אני נשבעת במזוזה הזאת, בשבת הזאת שאני נודרת נדר לבטל את החתונה”.
מה אפשר לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש כאן שבועה גמורה לכאורה, ויש לעשות התרת נדרים אצל רב בית הכנסת בפני שלושה אנשים.

עצם המציאות שאת מתארת מטרידה מאוד… בני זוג שהולכים לקראת חתונה כבר רבים כל כך חזק?! לדעתי עליכם לעבור הכנה מאוד משמעותית, מה הם חיי נישואין, מה הוא בית יהודי, באיזה בית הייתם רוצים שהילדים יגדלו, מה הם יראו וכיצד יעשו אנשים טובים עדינים ובעלי מידות טובות, זה חשוב מאוד, למען האושר שלכם בחיים, וכדי שהבית שלהם יבוא לתכלית טובה!

חיים טובים וחודש טוב!