לספר על חנות שהאוכל בה אינו טעים

שאלה:

שלום! כמה שאלות בעניין לה"ר:
א. האם כאשר חבר רוצה לקנות אוכל במאפייה כלשהי, מותר לומר לו שהאוכל שם אינו טעים כ"כ? ואם ההבדל אינו מבחינת הטעם אלא משהו מהותי יותר כגון שהאוכל שם יבש, האם מותר?
ב. האם כאשר משודכת מביאה כמה מספרי טלפון לברר עליה, מותר לברר עליה גם בדרכים אחרות?

תשובה:

שלום רב,

1. לא. אין זה בגדרי לשון הרע משום שזה ממש לא נאמר לגנות את החנות וכד' אלא לסייע לחברך לאכול אוכל טעים יותר. אלא שכמובן יש לעמוד בנתאים שהציב החפץ חיים, להיזהר שלא להוסיף על המציאות, וזה דבר שחייבים לשים לב אליו, משום שלפעמים לראשון זה לא טעים, ולאחרים כן.

ב. בהחלט, מדוע לא?