הצטרפות לזימון כשאחד המסובים מקפיד שלא לאכול מהלחם של חבריו

שאלה:

אם אני מקפיד לאכול רק כוסמין ולא חיטה, האם אפשר להצטרף לזימון ואם זה חיוב?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה, עוד לפני שנדון עד כמה אתה מקפיד על כך [אני משוכנע שאם לא יהיה לך לחם כזה לא תשאר רעב…], כיון שהם יכולים לאכול מלחם שלך ואינם מקפידים לאכול רק חיטה, אתם ודאי מצטרפים, אלא שכתבו הפוסקים שבאופן זה, אותו סועד המקשר בין כולם, שהלחם שלו מותר לכולם, הוא המזמן. אבל כאמור אני לא משוכנע עד כמה אתה מקפיד.

מקורות:

ראה מגן אברהם סי' קצו ס"ק ו, ומשנה ברורה שם ס"ק ח-ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אני נמצא בחתונה ורק אוכל כוסמין, אז הבעל שמחה צריך לכבד אותי לזמן? ואם אחר מזמן האם אני לא יוצא בזה ידי חובתי?
    מי שלא יכול לאכול גלוטן ויש לו בפסח מצות משבולת שועל, הוא לא יכול לאכול מצות רגילות ואחרים לא יאכלו (מטעם כשרות לכתחילה) את המצות שלו, אז אין זימון כשיש רק ג אנשים?

  2. כשאתה בחתונה אתה לא הגורם היוצר חיוב זימון… יש מספיק אנשים, אנחנו דיברנו כשיושבים שלושה.
    2. במקרה הזה אכן אין זימון.