הסדרת מחזור באופן טבעי

שאלה:

שלום
אני עם 5 ילדים ב"ה ומנסים להיכנס להיריון. הבעיה שבמחזורים האחרונים אחרי 4 ימי דימום יש לי 3 ימי הפרשות חומות שמונעות ממני לעשות הפסק טהרה ויוצא שאני טובלת ביום ה14 ולעיתים מפספסת את הביוץ. בהיריונות הקודמים לא היה לימספר ימים של הפרשות חומות . מה עושים? לבקש מהרופא לדחות את הביוץ? פשוטמנסה להימנע מטיפול תרופתי

תשובה:

שלום וברכה

יש שתי אפשרויות: האפשרות הרגילה – דרך המלך, היא לסדר את הביוץ או את המחזור באמצעים תרופתיים, זה לא חייב להיות דחיית ביוץ, זה אפשרי גם עם פרימולט נור וכדומה.

אפשרות שניה, תוכלי לנסות חודשיים שלושה "טיהורית", זו פורמולה טבעית לגמרי, ויש נשים רבות שזה עוזר להן לקצר מחזור ולהסדירו ולמנוע כתמים. יש לזה הצלחות לא מעטות.

"תרופת סבתא" שאינני יודע אם עוזרת, לאכול עלי תאנה [אפשרי עם לבן או גבינה…], רק לנקות את העלים היטב.

בהצלחה רבה.