המסת סבון – כשרות הכלים

שאלה:

שלום,
אני מתכננת בע"ה לעשות סדנת יצירה של הכנת סבונים ריחניים.
התהליך נעשה ע"י המסה של פתיתי סבון על בסיס גליצרין (קונים בחנויות יצירה וכדו') .
ההמסה נעשית במיקרוגל או ע"י קערה המונחת על סיר שמתבשל עם מים (כמו המסת שוקולד) לאחר מכן הנוזל מועבר לתבניות סיליקון בצורות ושם מתקשה והופך לצורות.
האם היות ורכיבי הסבון אינם כשרים ככל הנראה, יש בעיה להמיסם במיקרוגל?
אם אכן ישנה בעיית כשרות האם ניתן להמיס בקערת זכוכית (ייעודית למטרה זו , שלא ישתמשו בה למאכלים בעתיד) כאשר הקערה מונחת על סיר מכלי המטבח? (כאשר הסיר רותח ומונח על האש)
האם אוכל להשתמש בתבניות הסיליקון בעתיד לבישול ואפיה או שהם הוטרפו?

אשמח לתשובות כדי לדעת איך להיערך.

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך בכשרות על סבון, אני מניח שאין בו שום חומרים מהחי, ומה שיש בודאי פגום לגמרי ופסול מאכילת כלב, גם מה שהחמירו בגליצרין הוא באופן שזה מעורב במאכל ועכשיו חזר להיות ראוי לאכילה, וכן יש דין "אחשביה" שבכך שאני אוכל אותו הוא נעשה חשוב כאילו היה ראוי לאכילה, אבל כאשר עדיין מדובר בחומר ליצירה, אין כל בעיה. אם יש לך כלי יעודי שאת מניחה על הגז ודאי אין מקום כלל לשאלה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    בהמשך לשאלותיי,
    לאחר בירור עם המוכר, הובהר לי כי הגליצרין מקורו מן הצומח (קוקוס)
    אם כך, האם מותר לכתחילה להמיס את פתיתי הסבון במיקרוגל?
    וכן האם אוכל להשתמש בתבניות הסיליקון בעתיד לצורך הכנת מאכלים?
    תודה