קונה שהשקיע בדירה והתברר שהדירה גזולה

שאלה:

ראובן קנה דירה, ושכר גנן להקים גינת חיה, ושילם לגנן 200 זוז. הגינה לא הצליחה, וראובן תבע את הגנן שיתקין בגינה דשא סינתטי במקום הגינה + השבה של 100 זוז שמשקפת גם עגמת נפש והוצאות שונות. השבח של דשא סינתטי הוא 150 זוז. כעת מתברר כי הדירה נקנתה בטעות וראובן תובע את מי שמכר לו את הדירה לביטול מקח והשבת שבח. מה הסכום המגיע לראובן בגין השבח?

תשובה:

שלום וברכה,

ראובן הוציא 100 והשביח ב150. ולכן הבעל הבית משלם הוצאות שהיו בפועל – 100, ואת החמישים הנותרים גובה מהגזלן – המוכר שמכר דירה שאינה שלו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שעג סעיף א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה! נראה לי לא הסברתי את עצמי טוב. אנסה שוב:
    ראובן קנה דירה משמעון. לאחר רכישה ראובן השביח את הדירה ב-150 באמצעות בעל מקצוע בשם לוי. אולם לאחר דין ודברים עם לוי בנוגע לטיב ואיכות עבודתו, החזיר לוי 50 לראובן. האם בביטול המקח שנעשה בין ראובן לשמעון, ראובן זכאי להחזרת שבח של 100 או של 150?

    שוב תודה